Inspiration

Träffpunkt

Upplevelse

Kommande avgångar

GATE CLOSED: WROCLAW & NEDRE SCHLESIEN
GO TO GATE: BEIJING (Del 1)
BOARDING: BEIJING (Del 2)
CHECK-IN: PANAMA (Del 1)

Höjdpunkter

HÖJDPUNKTER – BUENOS AIRES

1. Världens bästa nötkött

Korna strövar fritt på de bördiga slätterna i Pampas och får utmärkt med motion. De främsta grillmästarna har sitt fäste i Argentina även om grannländerna, Uruguay och Brasilien, också producerar förstklassigt kött. Enligt argentinaren själv så är bästa kombinationen ett chilenskt rött vin ackompanjerat av biffköttet från argentinska delen av Pampas. Oslagbart och bara smaken av det möra biffen är värt såväl pengarna för flygbiljetten som den långa flygresan hit…fantastisk smakupplevelse!

2. Utflykt till Pampas

Pampas är ett vidsträckt område som omfattar södra Brasilien, Uruguay samt Argentina från Atlanten och Río de l a Plata-området med Buenos Aires och söderut till la Península Valdés samt österut mot bergskedjan Anderna. Ett perfekt lämpat klimat med lagom nederbörd utspritt över året, milt, lite blåst och bördig lössjord. En av världens största så kallade kornbodar. En utflykt till någon av alla de turistanpassade estancias är ett måste!

3. Tangokulturen

Området kring havsviken med det bräckta vattnet, Río de la Plata, kännetecknas av tangon. Det sägs att tangodansen har sitt ursprung i hamnkvarteren och bordellerna i Montevideo och Buenos Aires. Under 1920-talet spreds tangon som en löpeld i Europa med Paris som bas. Vårt östra grannland Finland, tog emot tangon med öppna armar och har sedan dess förvaltat sin variant av tangon.

4. Anknytningen till Sverige

”La Casa Rosada” i huvudstaden Buenos Aires var designat av den svenska arkitekten Henrik Åberg, folkets fotbollslag, Boca Juniors har sina färger efter den svenska flaggan, Göteborgssonen Evert Taube skrev om ”Fritiof och Carmancita” och landets största glaciär heter Upsala efter expeditionerna med ”Nordenskiöldarna”(kusinerna Otto & Erland) Lägg därtill den gamla svenskbyn som fortfarande ligger i Oberá (delstaten Misiónes),så förstår ni att vi har många band med Argentina.

5. Staden som aldrig sover

En hel del städer i världen gör anspråk på detta epitet, framför allt New York. Dock kan nämnas att BA har nästan dubbelt som många taxibilar än NY och är ett kulturcentra av sällan skådat slag med massor av teatrar. Cafeer, restauranger och nattklubbar har öppet nästan dygnet runt och i den mest ”europeiska huvudstaden” i Latinamerika är det stil och klass på ställena! Buenos Aires är verkligen en 24-timmarstad!

 

Facebook


Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Filmpris till travelfilm.se! 

Läs mer här: Partille Tidning