Inspiration

Träffpunkt

Upplevelse

Kommande avgångar

GATE CLOSED: WROCLAW & NEDRE SCHLESIEN
GO TO GATE: BEIJING (Del 1)
BOARDING: BEIJING (Del 2)
CHECK-IN: PANAMA (Del 1)

TUR ´ 2011

 

(För att se filmen krävs Flash Player 8 eller senare!)

 

 

Under fyra dagar i slutet på mars månad förvandlas Svenska Mässan och Göteborg till "Världens Mötesplats"! Sedan år 1984 har man kunnat göra en visit till resemässan TUR där man får "lite av mycket" när man botaniserar i de olika montrarna...

-Resedrömmen för göteborgarna blir sanna när TUR-mässan lyser upp marsmörkret i dagarna fyra, säger Anna Lundholm, resereporter på Travelfilm.se, Skandinaviens främsta webbreseportal för resefilmer!

 

Johan Rudolf från Royal Caribbean berättar om fördelarna med att åka på kryssning, Pär Alm från Explore Tours delger oss deras koncept och sätt att resa och Kleoniki Boula från grekiska ön Samos vill fresta oss till "Pythagoras ö" i Medelhavet.

-Musik är en väsentlig del av vårt liv och vår livsstil, säger Mrs.Tamara Gigato Hernández från Stockholmsbaserade Cuba Tourist Office. Cuba deltager för nionde året i rad på TUR.

Sverigeavdelningen på övre plan påvisar att de olika regionerna och städerna i Sverige är duktiga på att profilera sig. Anna testar lit e sill från Klädesholmen i Bohuslän.

-Vi har tre st. festivaler i Serbien under augusti månad och Belgrad blev utsedd till en av världens tio bästa partystäder av Lonely Planet, berättar Dejan Veselinov från Belgrads Turistorganisation, med inte så lite stolthet i rösten. Den tyngsta är självfallet "Belgrade Beer Fetival"(17-21/8) som lockar över en miljon besökare!

 I centrala Turkiet kommer regionen Kappadokien att satsa hårt på marknadsföringen. Eleganta boutiquehotell i pittoresk miljö (hålor i bergen) samt luftballong och kamelridning är stora dragplåster, säger Ekstra Tourism & Travel, Mustafa Özen.

Rio de Janeiro har fått en otrolig upprustning inför fotbolls-VM år 2014 och alla riobor(cariocas) ställer upp för staden. Ja, så säger i alla fall Mikael Johansson som förestår "Way to go Brasil" och som bor i Rio de Janeiro. Enligt samma källa är Rio även betydligt säkrare att turista i nuförtiden. Staden arrangerar ju även Sommar-OS år 2016! 

Besökarna Linda och Minella drömmer om de "Rosa Bussarna", Bengt tycker att TUR blivit oroväckande mindre till ytan och John åker gärna på kryssning i Medelhavet. 

Huvudsponsor i år var Sveriges största webbreseportal och jämförelsesajt- reseguiden.se.

Resevinster för SEK 250 000(!) lockade och störste vinnaren blev Anna-Karin Schönberg från Helsingborg som segrade i utslagstävlingen. Hon tar nu med sig gubben och åker till Peru.

Tillväxtdagen, Meeting@TUR samt nya mötesformen Connect@TUR och reseberättelserna är andra kryddor som förhöjer närvaron under TUR-mässan. TUR befäster sin ställning som Skandinaviens främsta turistmässa för möten och resor även om monterytan och de deltagande ländernas storlek minskat avsevärt.

Visst påverkar det ekonomiska konjunkturläget, kriser, oroshärdar och naturkatastrofer världen över...

-Vi har slitit som djur och är trots allt mycket nöjda, påtalar veteranen Jane Ringenson(Försäljningsansvarig). Jane åker nu på en välbehövlig Paris-weekend med maken.

Resereportern Anna Lundholm, lockas nog mest av en Medelhavskryssning i sommar men även av förförande tongångar i form av salsa och goa rytmer nästa vinter i Cuba.

 

TUR 2011 I SIFFROR:

Fackbesökare 24-25/3: 17 800 st.

Publikdagarna 26-27/3: 26 700 st.

Antal utställare: 894 st.

Antal utställande länder: 79 st.

 

TUR 2012 äger rum 22-25/3.

 

Reporter: Anna Lundholm

Producent: William Kilander

Tack till: Cuba Tourist Office, Air France & PUSH

 

Facebook


Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Filmpris till travelfilm.se! 

Läs mer här: Partille Tidning