Inspiration

Träffpunkt

Upplevelse

Kommande avgångar

GATE CLOSED: WROCLAW & NEDRE SCHLESIEN
GO TO GATE: BEIJING (Del 1)
BOARDING: BEIJING (Del 2)
CHECK-IN: PANAMA (Del 1)

Tidigare Resmål: TURNAT ´ 09 (Cuba)

”Ciénaga de Zapata och TURNAT visar att Cuba satsar på ekoturism”  

 

Se del 1 av filmen/View part 1 of the film från Turnat!

Se del 2 av filmen/View part 2 of the film från Turnat!


(För att se filmen krävs Flash Player 8 eller senare!)

 

Travelfilm.se bjuder er nu på ekoturistmässan TURNAT´09 som ägde rum på halvön Zapata i provinsen Matanzas på Cuba i september 2009. Totalt täcker det en yta av 6000 kvadratkilometer.

Cuba satsar nu alltmer på ekoturism, ett sätt att resa som definitivt passar oss medborgare i de nordiska länderna.

Det ligger drygt 15 mil från huvudstaden Havanna och Vegetationen är tät och luftfuktighteten är extremt hög här. Zapata-halvön har dom bäst bevarade våtmarkerna i hela Antillerna och ett av Karibiens mest fullkomliga naturreservat.

Experter gör gällande att fågelskådningen på Zapatahalvön håller absolut världsklass.

Zapata-träsket är ett av Cubas minst befolkade och kanske därför den mest art-rika på flora och fauna. Totalt har Cuba åtta st. nationalparker, sex st. internationellt erkända biosfärområden och sex st. våtlandsområden upptagna på den så kallade RAMSAR-listan.

Vi besöker även den kända stranden Playa Girón där USA:s misslyckade invasionsförsök med CIA-tränade legosoldater och exilkubaner, ägde rum mellan datumen 17-19:e April år 1961. Detta är mera känt som ”Grisbuktsinvasionen”.

Vi tar även del av lokala utbyten med kommunerna på Zapatahalvön och bevittnar hisnande sång-och dansnummer på en amfieteater, på stranden och på utsökta hotel Playa Larga. Ett hotell som ”endast” har 2-3 stjärnor men med en servicenivå på 5 stjärnor.

Utflykter sker till Sendero Enigma de las Rocas där vi ser nationalfågeln Tocororo, de fina fiskevattnen vid Las Salínas och flamingoerna på vägen dit samt till Boca de Guamá med krokodilfarmen ”Criadero de Cocodrilos” och Skattsjön med sina rusktika semesterhus utspridda på öar vägg i vägg med den gamla taínobyn- Aldea Taína.

Filmen presenteras i samarbete med INCA Tours och Cubas Turistkontor i Stockholm.

Producent: William Kilander

Tack till; MINTUR, INCA Tours i Malmö, Hotel Playa Larga, Cubanacan, Hotel Comodoro (Havanna) samt till det cubanska folket Extra tack till: Mrs.Tamara Gigato Hernández

Facebook


Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Filmpris till travelfilm.se! 

Läs mer här: Partille Tidning