Inspiration

Träffpunkt

Upplevelse

Kommande avgångar

GATE CLOSED: WROCLAW & NEDRE SCHLESIEN
GO TO GATE: BEIJING (Del 1)
BOARDING: BEIJING (Del 2)
CHECK-IN: PANAMA (Del 1)

GÖTHEBORGS CIGARRFESTIVAL 2013

Den fjärde upplagan av Götheborgs Cigarrfestival ägde rum på Restaurang Oakleys på Tredje Långgatan i Göteborg den 15-17/8. Ett utmärkt väder och ett fullödigt utbud på föreläsningar resulterade i ett synnerligen välordnat arrangemang!

William Kilander från Travelfilm.se har blivit något av en specialist på kubansk historia och kubanska cigarrer. Mycket tack vare sina resor till Cuba och deltagande på ”Habanosfestivalen”(2010-2013) men även för sitt engagemang som tourleader för skandinaviska grupper. Lägg därtill ett patos för cigarrer i allmänhet.

William höll i två st. uppskattade föredrag: ”CUBA - Cigarrens Hemland” (precis som i fjol) samt ”…och vi skall kalla de för Cohíba” (fullsatt).

-Cohíba-märket har en speciell bakgrund och var ju från början endast förbehållet El Comandante en Jefe, Fidel Castro Ruz, samt presidenter som kom på besök till Cuba, berättar William.

Vi valde en ”Siglo IV:a” ackompanjerad av två st. fina romsorter tillsammans med belgisk choklad och Cohíbakaffe. Båda provningarna genomfördes i samarbete med Habanos Nordic och Sweets & Cigars.

Götheborgs Cigarrfestival avslutades med sedvanlig auktion och middag den 17/8!

Facebook


Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Filmpris till travelfilm.se! 

Läs mer här: Partille Tidning