Inspiration

Träffpunkt

Upplevelse

Kommande avgångar

GATE CLOSED: WROCLAW & NEDRE SCHLESIEN
GO TO GATE: BEIJING (Del 1)
BOARDING: BEIJING (Del 2)
CHECK-IN: PANAMA (Del 1)

NYTT FILMPRIS TILL TRAVELFILM.SE

 

I den internationella filmfestivalen för turist-och ekologiska filmer SILAFEST, vann Travelfilm.se & KILWIL-TV det prestigefyllda priset ”Blue Danube Award” i kategorin Best Tourism Reportage.

-Detta var lika överraskande som roligt, säger filmens regissör och producent William Kilander.

 

Filmens titel är ”XII Festival de Habanos 2010” (55 min.) och skildrar världens största och årliga cigarrfestival i Cubas huvudstad Havanna. Filmen innehåller även en hel del dans och musik men i fokus står den berömda Havannacigarrern och man få följa processen från tobaksplanta till färdig cigarr. En inte helt okomplicerad process.

 

Den femte upplagan av SILAFEST ägde som vanligt rum i den lilla staden Veliko Gradiste, ca. 12 mil öster om huvudstaden Belgrad i Serbien mellan datumen 2 och 7:e september 2012. Veliko Gradiste är vackert beläget vid floden Donau på gränsen mot Rumänien. Gästerna som var från ett tjugotal olika länder, aktiverades med en flodtur på Donau, dagliga presskonferenser och en fisketävling. Varje kväll var det visning av filmer och juryn hade ett tufft jobb.

 

Tidigare har Travelfilm.se & KILWIL-TV erövrat utmärkelser på de internationella resefilmsfestivalerna ”Art y Tur” i Barcelos,(Portugal) år 2010 och ”FilmAT” i Plock/Warszawa (Polen) år 2011 för dokumentärerna ”TURNAT 2009” (ekoturist-event) resp. ”Cuba- Karibiens Pärla”. Båda två med Cuba som ämne.

 

Tre filmer med Cuba som tema. Vad blir nästa film som tävlar?

-Ja, det får vi se men det blir inte Cuba. Vi har några intressanta resefilmer från Buenos Aires (Argentina), Belgrad och Panamá.

 

Resefilmsfestivaler som lockar år 2013 är i Riga (Lettland), Zagreb (Kroatien) samt i Florianópolis (Brasilien).

 

Priset ”Blue Danube Award” tillägnar William sin far, Ingvar Kilander, som hastigt och oväntat gick bort för knappt fem månader sedan. Ingvar verkade även som exekutiv producent för Travelfilm.se.

Facebook


Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Filmpris till travelfilm.se! 

Läs mer här: Partille Tidning